top of page

De stad

Argentijnen zijn in tegenstelling tot hun Zuid-Amerikaanse buren echte plattelanders. Het stadsleven in Argentinië is niet populair. De regionale hoofdsteden hebben weliswaar hun eigen trots en identiteit, maar worden toch vooral gezien als louter functionele voorzieningen. Uitzondering daarop is Buenos Aires, met zijn 2,8 miljoen inwoners de grootste stad van het land.


Buenos Aires is de enige kosmopolitische stad van Zuid-Amerika en ten zuiden van de evenaar de enige metropool met een herkenbare Europese signatuur. De samenleving is een harmonieuze samensmelting de Britse, Franse, Spaanse en Italiaanse invloeden, maar zonder de voorouderlijke twisten.

De stad is rijk aan architectuur uit de ‘belle époque’, majestueuze avenues, hoogbouw, parken, cafés en straten vol sjieke winkels waar de goed verzorgde Argentijnen niets liever doen dan pronken met zichzelf en met hun stad.


Een merkwaardige eigenschap van het leven in Buenos Aires is de wijze waarop de Argentijnen hun dag indelen. Zij lijken nooit te slapen. Niemand eet vóór 11 uur ’s avonds en ze gaan pas na middernacht uit.breiden.

Recente blogposts

Alles weergeven

De Terruno

Comments


bottom of page