ONTDEK ONS GAUCHOS CLASSIC MENU!
RESERVEREN

November 2010 – We hebben op het gras van de pampa’s tussen de runderen gestaan, zijn te paard door de Andes getrokken en hebben de mooiste wijngaarden van Mendoza bezocht. De restaurateurs van de Gauchos Grill-bedrijven in Nederland hebben onder leiding van wijnimporteur L’Exception Lenselink een unieke culinaire expeditie door Argentinië gemaakt.

 
De avontuurlijke tocht van Santiago de Chili naar Mendoza  in Argentinië voerde over de bergpassen van de Andes naar de rijke wijnvelden van Bodega Norton. En natuurlijk hebben wij daar ‘aan de bron’ de mooiste wijnen van het land geproefd.

 
Eén barbecue per dag

Tijdens de reis hebben wij minstens minstens één barbecue-maaltijd per dag gebruikt. Daardoor hebben wij een grote variatie aan vleessoorten geproefd, nieuwe frisse cocktails ontdekt, originele decors gezien en onze bereidingstechnieken verfijnd.  

 
De reis heeft ons behalve een boeiend Argentijns avontuur een rijk gevuld reisverslag opgeleverd, vol smakelijke culinaire ideeën. 

 
Nog elke dag zijn wij bezig met behulp van die kennis aan het menu van Gauchos Grill in Nederland originele Argentijnse creaties toe te voegen.

 

Roots_MG_0154

 

Met de hand losjes aan de teugel waden we als ervaren gaucho’s door één van de heldere bergstromen in de voorlopers van de Andes.

 

Roots_MG_0730

Traditioneel beeld van een wijngaard in Mendoza met strak opgebonden wijnranken. Op de achtergrond de altijd indrukwekkende contouren van de Andes.

 

Roots_MG_1040

Overzicht van een wijngaard in Mendoza, het economisch hart van de Argentijnse wijnindustrie. Het gebied telt circa 140.000 hectare wijnstokken.

 

Roots_MG_6678

Op onze avontuurlijke tocht door de uitlopers van de Andes worden wij begeleid door vriendelijke Argentijnse gaucho’s.  Zij zitten op hun paard, zoals wij in onze auto.

 

Roots_MG_6764

Minstens één maaltijd per dag komt van de asado, de originele Argentijnse grill. Deze gaucho in traditionele kledij gebruikt handen en voeten om het vlees op de juiste smaak te krijgen. Geen moment om de hygiënecode af te vinken, maar dáár hebben we dat graag zo gelaten.

 

Roots14102007041

Veel van gehoord, maar nog nooit in het echt gezien, laat staan op gelopen, maar dit zijn ze dan: de fameuze pampa’s met de vrij lopende runderen!

 

Roots18102007422

 

Natuurlijk hebben we niet alleen in de buitenlucht gegeten. Hier een vrolijk onderonsje met onze collega’s in een Argentijns restaurant; strak in het pak zoals de traditionele waarden van de Argentijnse gastvrijheid dat voorschrijven.

 

RootsDSC_0105

 

De ligging op grote hoogte van de wijngaarden in Mendoza heeft veel voordelen, maar is niet zonder risico. Incidenteel voorkomende hagelstormen kunnen de kostbare wijnoogst in korte tijd geheel vernietigen. Meestal kunnen ze het op tijd zien aankomen. De wijngaard wordt dan met hagelschermen afgedekt.

 

RootsDSC_0204

 

Af en toe moest er ook gewerkt worden: hier het Gauchos-gezelschap in slagorde bijeen voor een gezellige, maar serieuze wijnproeverij. Onze keus staat bij u op tafel.

© 2022 - Gauchos