RESERVEREN

De steak van Gaucho's

De formule van Gauchos Grill heeft naam gemaakt door de hoge kwaliteit van het vlees. Het vlees van de Gaucho-steak is uitsluitend afkomstig van jonge stierkalveren, die zich dagelijks in vrijheid voeden met het malse gras van de Argentijnse pampa’s. Door de juiste vochtigheid, het milde klimaat, de rijke bodem en het uitgestrekte landschap is de pampa ideaal voor het houden van runderen van de hoogste kwaliteit. Argentinië beschikt met 50 miljoen dieren over de op een na grootste kudde ter wereld.

 

Het Argentijnse rundvlees onderscheidt zich van de rest omdat het vee met gras wordt gevoerd in plaats van graan. Vee dat met graan wordt gevoerd heeft meer vet. Argentijns vee krijgt meer beweging en eet wel 100 verschillende soorten gras. Het vlees heeft daardoor niet alleen een betere smaak, maar bevat ook 10% minder cholesterol en 25% minder vet.

 

100% natuurlijk

Hoewel niet al het Argentijnse rundvlees wordt aangemerkt als biologisch, leven de runderen op grasland waar vrijwel geen kunstmest of pesticiden wordt gebruikt. Waar de koeien leven is het voedsel 100% natuurlijk.

 

Overigens heeft niet al het Argentijnse vee dezelfde hoge kwaliteit. Gebieden in de buurt van de zee of wijnbouwgebieden zijn voor het houden van vee minder geschikt. De belangrijkste regio voor de rundvleesproductie is Las Pampas. In deze regio selecteert Gauchos de provincies met het beste product.

© 2019 - Gauchos